Absinthe

Absinthe die wij verkopen / Absinthe we stock:

•Absinthe Francois Guy, 1L (30mg. thuyone / ltr)

•Absinthe Francois Guy, in flacon van 0,2L (30mg. thuyone / ltr)

•Absinthe Francois Guy, "La Pontissallienne" 0.5 L (35mg. thuyone/ ltr)

•Liqueur d'Absinthe Francois Guy, 0.7L (30mg. thuyone / ltr)

Absinthe lepels en glazen.

 

 

Over Absinthe

Oorspronkelijk bedoeld als een ​​medicinale alcoholische drank tegen lichaams spanningen. Het recept is van de huisarts, Dr. Ordinaire, woonachtig in de Zwitserse Jura. Al snel werd Absint een erg populaire drank vanwege het zachte, hallucinogene effect.

 

Hoe wordt Absinthe gemaakt?

Absinthe is gemaakt van brandenwijn waarin een recept van kruiden wordt gedistileerd, waaronder de Absinthe plant. In de absinthe plant zit de hallucinogene stof thuyone. De toegestane hoeveelheid thuyone is 35 mg./ltr.

Hoe zit het met het verbod?

Het verbod op Absinthe was een zakelijk conflict van de wijnhandel.  Na de druivenluisramp, waarbij 99% van alle wijngaarden werden verwoest en er 10-12 jaar nauwelijks wijn was, probeerde de wijnhandel rond 1900 de alcohol markt weer te betreden. Daarbij probeerde ze hun grootste concurent, Absinthe, uit te schakelen. Vijftien jaar lang werd de Absinthe zwart gemaakt, wat resulteerde in een verbod Absinthe in flessen te verkopen. De productie, het serveren en het drinken van Absinthe is nooit verboden geweest. 

Na dit verbod van de verkoop van Absinthe, mocht absinthe wel in flessen worden verkocht, indien er niet meer dan 6 mg./ltr. thuyone in zat. Een minimum Thuyone-gehalte van 20 mg./ltr. is echter noodzakelijk voor de beroemde hallugene effecten. In 2006 schafte het Nederlandse Hof van Justitie het verbod af, waardoor Nederland het enige land is waar absinthe in flessen verkocht mag worden met een maximum thuyon-gehalte van 35 mg./ ltr.

 

Wij zijn de importeur van Francois Guy in Pontarlier, een van de oudste absinthe distilleerderijen. De Absinthe Francois Guy is een van de meest onderscheidden Absinthes in Frankrijk, 100% natuurlijk en met een huyonegehalte van 30 / 35 mg. per liter.

Bereidingswijze:

  • Giet één deel absinthe (50 ml.) in het glas

  • Plaats het absinthe lepeltje op het glas en leg daar een suikerklontje op.

  • Vervolgens giet u twee delen water langzaam over het suikerklontje.

  • De drank wordt nu melkachtig en de Absinthe is klaar om te drinken.

Het effect is licht opium achtig, zacht, vriendelijk en met eventueel kleurrijke, ietwat bizarre dromen.

absinthe.jpg